Lär katten bära ut matavfallet

  1. Vill du bidra till mer biogas, men slippa bära ut matavfallspåsen? Har du en väluppfostrad perser eller en annan tjänstvillig katt som längtar efter utmaning och stimulans? Grattis! Följ våra enkla tips så ska du se att det löser sig.
Laddar...

DAGS ATT DRESSERA

Vägen till framgång:

  • Ta det försiktigt. Använd en kattvänlig blick och prata med mjuk röst.
  • Var tydlig, konsekvent och tålmodig. Visa vad du vill att din katt ska göra. Om och om och om igen.
  • Belöna! Även små framsteg förtjänar att uppmärksammas. Med kattgodis eller handskalade, färska räkor för bästa effekt.

Kom ihåg!

En katt är inte en hund. En katt är inget flockdjur, behöver ingen ledare och ställer sig totalt frågande till olika rättelser. Här handlar det om 100% uppmuntran.

Framtiden stavas klickerträning

En klicker är en liten dosa med en knapp som ger ifrån sig ett klickande ljud när du trycker på den. Lär katten att ett ”klick” betyder att det snart kommer en belöning. Klicka så fort din katt gör ett framsteg och det dröjer inte länge innan du har din egen, personliga matavfallsutkörare.

Knyt kretsloppscirkeln

Ett bra fordon är A och O. På loppisar och garageförsäljningar kan du ofta hitta fina, begagnade lära-gå-vagnar i lagom storlek.

OBS! Avfall Sverige avsäger sig allt ansvar då katter har stor integritet och egen vilja. All kattdressyr sker på egen risk.